Sådan bor du på krisecenteret

Krisecenteret bliver dit hjem, omend kun for en kort periode. Vi gør vores bedste for at skabe en atmosfære, der føles tryg og hjemlig.

Du og dine evt. medfølgende børn får jeres eget værelse, som er udstyret med senge, sengetøj, opbevaringsmøbler og TV, så du har de grundlæggende ting, du har brug for. Der er fælles badeværelser, toiletter, køkkener, spisestuer og vaskerum, som du deler med de øvrige beboere, hvilket giver mulighed for at skabe en følelse af fællesskab, samtidig med at du har privatliv. 

Vores team er dedikeret til at hjælpe dig og dine børn med dagligdagens praktiske gøremål. Du har som beboer indflydelse på planlægningen af aktiviteter og på, hvordan din hverdag struktureres. Vi afholder ugentlige fællesmøder, hvor vi sammen planlægger praktiske opgaver og aktiviteter. Du er ansvarlig for at passe dine børn, men personalet er altid klar til at støtte, fx ved kommunale møder, lægebesøg mv. 

En vigtig del af hverdagen på Krisecenter Fyn er, at du selv tager ansvar for at indkøbe og tilberede din egen mad. Der er to fælleskøkkener, hvor du kan lave dine måltider, og du kan finde indkøbsmuligheder tæt på krisecenteret. Det er en vigtig del af at opretholde din uafhængighed og samtidig få mulighed for at tage ejerskab over din situation. 

På Krisecenter Fyn sætter vi stor pris på fællesskab, og derfor arrangerer vi jævnligt fællesspisning, hvor alle beboere er velkomne til at deltage. Det er en god mulighed for at samles og dele oplevelser, samtidig med at man nyder et måltid sammen. Mange beboere vælger også at samles om maden på egen hånd uden for de planlagte fællesspisninger, hvilket skaber en følelse af samhørighed. 

Vi ved, hvor vigtigt det er at kunne finde ro og plads til sig selv. Derfor har vi separate opholdsrum for både børn og voksne. Børnene kan deltage i aktiviteter, der er tilpasset deres alder, mens de voksne kan finde tid til sig selv i et roligt miljø.  

Krisecentret tilbyder en række faciliteter, der er med til at skabe en god balance mellem aktivitet og afslapning. Vi har aktivitetsrum, en legeplads, opholdsområder og en smuk have med en sø, hvor du kan nyde naturen og få lidt ro.  

Rygning foregår udendørs, så alle kan trække vejret i et røgfrit miljø indendørs.

Tilbud på Krisecenter Fyn

Børneklubben

Når livet er præget af uro og usikkerhed, er det vigtigt, at børnene har et sted, hvor de kan føle sig set, hørt og forstået. Børneklubben på Krisecenter Fyn er skabt netop til dette formål – at give børnene et trygt, stimulerende og sjovt frirum, hvor de kan være sig selv og finde glæde i fællesskab.

Kæledyr

Hos Krisecenter Fyn forstår vi, at kæledyr ofte er en vigtig del af familien og ofte kan spille en vigtig rolle i familien. Derfor har vi – i det ene af vores to huse – skabt rammer, der giver kvinder og børn mulighed for at tage deres hund med sig under opholdet, så ingen behøver at vælge mellem deres egen sikkerhed og deres firbenede ven.

Kvindecafé

Kvindecaféen på Krisecenter Fyn er et trygt og inspirerende fællesskab, hvor kvinder får mulighed for at opdage og styrke deres egne ressourcer. Her mødes de for at finde støtte og mod, der kan hjælpe dem med at genvinde kontrollen over deres liv. Vores mål er at give kvinderne de nødvendige redskaber til at opbygge et liv præget af selvstændighed, tillid og håb for fremtiden.

Ferieaktiviteter

For mange er ferien en tid til at slappe af, være sammen og skabe glædelige minder. Hos Krisecenter Fyn forstår vi, at ferieperioder for vores beboere kan være præget af usikkerhed og savn. Derfor gør vi en særlig indsats for at planlægge ferieaktiviteter, der giver både kvinder og børn mulighed for at finde glæde, samhørighed og nye håb, selv i svære tider.

Vi hjælper dig videre

Vores medarbejdere er her for dig som støtte. De har alle en pædagogisk, anerkendende og relationsskabende tilgang til dig som beboer. Og med deres motiverende og igangsættende kompetencer vil de forsøge at få alle involveret i sunde fællesskaber.

På Krisecenter Fyn får du som beboer mulighed for terapi hver uge – det kan fx være samtaleterapi, gruppeterapi, kropsterapi eller relationsterapi mellem barn og mor. Der er også mulighed for terapi målrettet børn og gratis psykologhjælp.

Hvordan er det at være medarbejder på Krisecenter Fyn

I videoen kan du møde en kvinde, der modigt deler sin personlige fortælling om tiden på Krisecenter Fyn. Hun sætter ord på de svære følelser, hun stod med, da hun ankom – og på den tryghed, støtte og omsorg hun blev mødt med fra dag ét.

Hun fortæller om, hvordan det var at finde ro i en hverdag, hvor der blev plads til både sårbarhed og genopbygning. Hvordan det føltes at blive set og hørt, og hvordan hun – med hjælp fra terapeuter, personalet og fællesskabet med andre kvinder – langsomt begyndte at genfinde styrken i sig selv.

Videoen giver et ærligt og håbefuldt indblik i livet på et krisecenter, og den viser, at der er hjælp og vej ud – også når det hele virker allermest uoverskueligt.

Hvis du ikke ønsker at se videoen, kan du stadig finde håb i hendes ord: ”Jeg fandt et sted, hvor jeg ikke længere skulle kæmpe alene.”

Hvad leder du efter?