Faglig tilgang

Hos Krisecenter Fyn er den faglige tilgang kendetegnet ved høj specialisering, systematik og kontinuerlig udvikling. Vi tilbyder et trygt og professionelt miljø for voldsudsatte kvinder og deres børn, hvor vi kombinerer praksisnær faglighed med strategisk udvikling og organisatorisk forankring. Vores tilgang er helhedsorienteret og baseret på traumebevidst praksis, systemisk og narrativ forståelse samt et skarpt fokus på sikkerhed og risikohåndtering. 

Systemisk og narrativ forståelsesramme

Vi arbejder ud fra en systemisk forståelse, hvor vold ses som et relationelt og kontekstuelt fænomen, der ikke alene berører det enkelte menneske, men også dennes omgivelser, netværk og samfundsmæssige rammer. Med den narrative tilgang skaber vi rum for, at kvinder og børn kan udvikle nye fortællinger om sig selv – fortællinger, der støtter identitet, håb og handlekraft. Vi har løbende fokus på at forankre disse tilgange i den daglige praksis, blandt andet gennem årlige temadage for hele medarbejdergruppen med undervisning i systemisk og narrativ metode.

Sikkerhedsarbejde og risikohåndtering

Sikkerhed er et grundelement i vores arbejde. Krisecenter Fyn arbejder systematisk med risikovurderinger som en integreret del af vores faglige praksis. Medarbejdere er uddannet og certificeret i anerkendte risikovurderingsværktøjer, herunder SARA-V3, SAM og PATRIARK. Derudover har vi etableret en sikkerhedskultur, der styrkes gennem supervision, refleksion og løbende træning i mental parathed og krisehåndtering. Dette gælder både fysisk sikkerhed, psykologisk tryghed og organisatorisk beredskab. 

Vi har udviklet interne procedurer og værktøjer, som sikrer systematik i risikovurderinger og sikkerhedsplanlægning – både i forhold til individuelle ophold og den samlede drift.

Strategisk faglig ledelse

Den faglige udvikling er forankret i et tæt samarbejde mellem ledelse og bestyrelse. Der udarbejdes årligt handleplaner i samarbejde med ekstern erhvervspsykolog, som danner grundlag for prioritering af faglige initiativer. Vi arbejder strategisk med at fastholde og videreudvikle spidskompetencer i takt med ny faglig viden og politiske strømninger og krav. Derudover har vi fokus på tværfagligt samarbejde, vidensdeling og intern kompetenceudvikling på tværs af vores afdelinger.  

Faglig specialisering og videreuddannelse

For at sikre høj kvalitet og specialiseret viden har Krisecenter Fyn investeret markant i efter- og videreuddannelse. Flere medarbejdere har gennemført den 1-årige voldsfaglige uddannelser ved Institut mod Vold, Certificeringer i familieterapi og supervision ved Systemisk Institut for Familieterapi, Certificering i risikovurderingsredskaber: SARA-V3, SAM og PATRIARK, Uddannelser i mental parathed og sikkerhedskultur ved Institut for Mental Parathed, Temadage og kurser om voldens psykologi, stalking, børns reaktioner og lovgivning. 

Denne investering i kompetencer betyder, at vi kan tilbyde specialiserede, tværfaglige og målrettede indsatser, der matcher komplekse behov hos kvinder og børn, der har været udsat for vold. 

Dokumentation og kvalitetssikring

Krisecenter Fyn anvender Sofus Dagbogsprogram til dokumentation, hvilket sikrer en ensartet, gennemsigtig og fagligt begrundet dokumentationspraksis. Vi har et vedvarende fokus på at udvikle og opdatere vores håndbøger, procedurer og arbejdsgange, og der gennemføres fast supervision og ledelsesmæssig opfølgning med henblik på læring og kvalitet. 

Målgruppe

Krisecenter Fyn tilbyder midlertidigt ophold til kvinder over 18 år, der har været udsat for vold eller trusler om vold i nære relationer. Dette tilbud gives i henhold til Servicelovens § 109, som fastslår, at kvinder i denne situation har ret til krisecenterophold uden forudgående visitation eller henvisning. Kvinden kan henvende sig direkte, anonymt og døgnet rundt.

Hvad leder du efter?